37 maanden voorwaardelijk voor onthaalmoeder die baby schedelbreuk bezorgde

De correctionele rechtbank van Brugge heeft een onthaalmoeder veroordeeld tot 37 maanden voorwaardelijke celstraf. Een baby van vijf maanden liep door een rammeling van Tineke B. een schedelbreuk op. Ondertussen is haar crèche in Ruiselede gesloten.

tmas

Op 8 maart 2010 haalden de ouders van baby L. hun zoontje op bij Tineke B. Thuis merkten ze dat er iets mis was met L. Hij had een gezwollen mond, blauwe plekken en was suf. Ze belden de onthaalmoeder om uitleg. Die hield vol dat er niets was gebeurd.

Diezelfde avond werd in het ziekenhuis een schedelbreuk vastgesteld bij het jongetje. Later bleek dat B. ook op 10 februari al een baby had verwond. Het meisje O. liep door de hardhandige aanpak van de onthaalmoeder een heupfractuur op.

Therapie

De advocate van B. probeerde de feiten te kaderen. Op dat moment ging haar cliënte gebukt onder zware financiële investeringen. Ze leed ook onder een familievete. Na de feiten stopte Tineke B. met haar werk als onthaalmoeder. Ze ging ook in therapie bij een psychiater, en zal die therapie nog jaren moeten volgen.

De rechter veroordeelde de onthaalmoeder tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 37 maanden en een boete van 825 euro. Bovendien moet B. aan de ouders van baby L. een schadevergoeding van ongeveer 30.000 euro betalen. De ouders van baby O. krijgen zowat 5.000 euro. Het afbetalingsplan voor die schadevergoedingen is één van de opgelegde voorwaarden. De schade is nog niet definitief begroot. Voorlopig lijkt baby L. geen blijvende schade te ondervinden.

Belga Archieffoto

Meer over Ruiselede

Aangeboden door onze partners