De Cauwer: "Voor Boonen kan het nog, al zal het nipt zijn"

Print
De Cauwer: "Voor Boonen kan het nog, al zal het nipt zijn"

De Cauwer: Voor Boonen kan het nog, al zal het nipt zijn

Met de Omloop Het Nieuwsblad gaat het Belgisch wielerseizoen zaterdag van start. Analist José De Cauwer is er helemaal klaar voor en hoopt dat Tom Boonen nog in topvorm geraakt.

"Ik verwacht Gilbert vooral in de Amstel en misschien in Luik, wat Boonen betreft is het deze keer afwachten. Ik ben nu vooral benieuwd of er nieuwe namen zullen opduiken in de klassiekers. Wat doen Vanmarcke, Van Avermaet en Roelandts? De eerste twee wonnen al een semiklassieker, de derde moet dat in principe ook kunnen. De vraag is maar of ze in staat zijn een stap hogerop te zetten. Interessant om volgen is dat."

Elleboog van Boonen

"Er werd weinig tamtam gemaakt rond de infectie aan de elleboog van Boonen, maar blijkbaar was het echt kantje-boordje. In hoop dat Tom zelf niet de fout maakt die bijna iedereen voor hem ooit beging: op een overhaaste manier de verloren tijd proberen in te winnen."

"Maar Boonen heeft zoveel rust, is op een dusdanige gedreven manier met zijn vak bezig, dat ik het gevoel heb dat het in extremis toch nog in orde zou kunnen komen in de voorjaarsklassiekers."