"Pistorius en vriendin hadden 's nachts wel degelijk ruzie"

Procureur Gerrie Nel heeft woensdag in de rechtbank in Pretoria de versie van de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius over de dood van zijn vriendin Reeva Steenkamp tegengesproken. Volgens Nel verklaarde een getuige dat hij in de nacht van de moord had gehoord dat er een stevige discussie aan de gang was tussen Pistorius en Steenkamp.

jatimmermans

De dag voordien had 'Blade Runner' nochtans aangegeven dat de avond normaal was verlopen, en dat het koppel om 22u was gaan slapen.

"Het slachtoffer was aangekleed op het moment dat Pistorius begon te schieten", verklaarde de procureur, die ook zei dat de beschuldigde met opzet op het toilet richtte, vanop een afstand van 1,5 meter. "Om het toilet te kunnen raken moest Pistorius zich omdraaien, en schieten vanuit een bepaalde hoek", aldus Nel.

De procureur liet ook weten dat Steenkamp door drie kogels werd geraakt. Een kogel belandde net onder het rechter oor, een tweede raakte de elleboog en ook in de heup werd Steenkamp getroffen. De politie vond eveneens twee gsm's in de badkamer, maar na onderzoek bleek dat ze niet gebruikt werden op de ochtend van de misdaad.

Illegaal wapenbezit

Volgens rechercheur Hilton Botha zal Pistorius evenees vervolgd worden voor illegaal wapenbezit. "We hebben een vuurwapen van het kaliber .38 gevonden, en daarvoor bezit Pistorius geen licentie", verklaarde Botha in Pretoria, waar beslist wordt over een eventuele vrijlating op borgtocht van de zesvoudige Paralympische kampioen.

Belga

Foto AFP

Meer over Oscar Pistorius