Italië getroffen door twee aardbevingen

Print
Italië getroffen door twee aardbevingen

Italië getroffen door twee aardbevingen

In Centraal-Italië heeft de aarde afgelopen avond en nacht tweemaal gebeefd. In de provincie Frosinone deed zich zaterdagavond een aardbeving met een magnitude van 4,8 voor. Rond 2 uur werd een aardbeving met magnitude van 3,7 geregistreerd. Ditmaal lag het epicentrum nabij het Gran Sasso-massief in de Abruzzen, op een diepte van 16,6 kilometer.

Het epicentrum van de eerste beving bevond zich tussen de plaatsen Sora en Isola del Liri, halfweg tussen Rome en de zuidelijke stad Napels, op een diepte van 10,7 kilometer, zo meldde het Italiaanse geologische instituut INGV. Een uur later volgde een lichte naschok.

Vrouw met hartziekte overlijdt

Het epicentrum van de eerste aardbeving lag in de provincie Frosinone, tussen Rome en Napels. De schok werd tot in de Italiaanse hoofdstad gevoeld. De beving veroorzaakte lichte schade. Volgens het Italiaanse persagentschap Ansa kwam even na die schok een 63-jarige vrouw om het leven in Isola del Liri, nabij het epicentrum. De vrouw leed aan een hartziekte en vermoedelijk werd de angst na de beving haar te veel. Ze overleed in het ziekenhuis.

Ook in de Abruzzen werden de hulpdiensten overspoeld met oproepen en heerste ongerustheid. De bergachtige regio werd in 2009 getroffen door een zware beving. Daarbij werd de stad L'Aquila verwoest en lieten meer dan 300 mensen het leven.

Vier technici veroordeeld

Vrijdagavond werden nog vier technici veroordeeld voor dood door nalatigheid. Ze zijn volgens de rechtbank verantwoordelijk voor de dood van acht studenten. Hun fouten bij uitgevoerde renovatiewerken in 2000 hebben geleid tot de instorting van het studentenhuis.

Italië krijgt vaak af te rekenen met aardbevingen. In mei kwamen meer dan 20 mensen om in de noordelijke regio Emilia-Romagna na twee bevingen met een magnitude van 6 en 5,9.