Gent mathematisch zeker van behoud

Het duo Mboyo en Kage heeft Bergen twee fatale uppercuts toegediend op het moment dat de thuisploeg de wedstrijd naar zijn hand leek te zetten. Meteen een eerste uitzege voor trainer Fernandez en een nieuwe streep door de rekening voor Enzo Scifo.

tmas

Wie meteen een offensief had verwacht moest tot rond het uur wachten toen de Gentse killers Mboyo en Kage op de afspraak verschenen. Bij de Buffalo's kreeg Kage een nieuwe rol, hij verscheen centraal achter het spitsenduo Mboyo - Kola. Net voor het kwartier betaalden de bezoekers even bibbergeld toen doelman Boeckx na een hoekschop van Angeli de bal liet ontglippen.

Beide teams deden de bal aardig circuleren, toch gunden ze elkaar geen bewegingsvrijheid. Een fel bewaakte Kage zocht tevergeefs naar oplossingen. Net voor het half uur kon doelman Werner zich eindelijk opwarmen aan een doelpoging van Mboyo. Kort daarna voelde Arbitman Boeckx aan de tand. Net voor het einde van een vrij afwisselende eerste helft dwong Jarju met een schuine knal de allereerste kans af, een attente Boeckx verwerkte de bal over de dwarsligger.

Arbitman spande zich dubbel en dik in tegen zijn ex-team en miste kort na de rust na voorbereidend werk van Chatelle de openingstreffer. De Henegouwers voerden rond het uur de druk op en Jarju bestookte nogmaals Boeckx met een schitterend vluchtschot.

De slijtageslag leek in het voordeel van de thuisploeg te kantelen, tot Mboyo mooi vrijgespeeld door Hubert met zijn linker een droomdoelpunt in de winkelhaak knalde. De Gentse vreugdedans werd even later nog verlengd toen invaller Soumahoro de thuisverdediging oprolde en Kage aan de tweede paal de verlossende treffer versierde.

BERGEN: Werner, Debisschop, Timmermans, Lorenzi, Monteyne, Chatelle, Le Postollec, Jarju (80' Köse), Angeli (72' De Belder), Nyoni (85' Tambwe), Arbitman. AA GENT: Boeckx, Cendros, Arzo, Zukanovic, Maréval, Hubert, Neto, Kage (80' Van Der Bruggen), Lopez( 86' Messoudi), Mboyo, Kola (55' Soumahoro). DOELPUNTEN: 67' Mboyo 0-1, 69' Kage 0-2. GELE KAARTEN: 45' Debisschop (haakfout), 58' Lorenzi (fout), 79' Mboyo, 83' Köse SCHEIDSRECHTER: Christophe Delacour.

JVDL Foto Photo News