Zelfmoord in Beveren blijkt moord door vier mensen

Print
Zelfmoord in Beveren blijkt moord door vier mensen

Zelfmoord in Beveren blijkt moord door vier mensen

Een 26-jarige vrouw uit Beveren van wie men dacht dat ze in 2010 zichzelf ombracht door verhanging, blijkt vermoord te zijn door twee vrouwen en twee minderjarige jongens. Dat meldt het parket van Dendermonde vrijdag. De vrouwen zijn aangehouden voor moord en de tieners zijn geplaatst in een instelling.

Het lichaam van de 26-jarige Brenda R. werd op 1 juli 2010 in haar woning in Beveren aangetroffen door haar 31-jarige echtgenote Cindy D. en een familielid. "Het MUG-team kwam ter plaatse, maar kon enkel het overlijden vaststellen. Er werd een kort onderzoek gevoerd naar de omstandigheden van het overlijden, aangezien alle elementen wezen op zelfmoord door verhanging", zegt het parket.

Zwijndrecht

Het onderzoek werd echter opnieuw geopend, aldus parketwoordvoerster Caroline Jonckers. "Eind 2011 komt een getuige een verklaring afleggen bij de politie in Zwijndrecht. De 43-jarige Brigitte V., die een liefdesrelatie zou hebben gehad met Cindy D., zou verklaard hebben dat Brenda R. geen zelfmoord heeft gepleegd."

Brigitte V. zou gezegd hebben dat ze Brenda R. had gewurgd en daarna opgehangen, in het bijzijn en met hulp van haar toen 17-jarige zoon Mathias C.

Na uitvoerig onderzoek werden vorige week Brigitte V., haar zoon en een minderjarige vriend van hem opgepakt. "Brigitte V. bekent de moord op Brenda, met betrokkenheid van de twee minderjarigen, en zou dit hebben gedaan met rechtstreekse betrokkenheid van Cindy D.

Jeugdrechter

Brigitte V. werd op 7 februari aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van moord. De zoon en zijn vriend werden voorgeleid voor de jeugdrechter in Antwerpen, die ten aanzien van beiden voorlopige maatregelen nam. Beide jongens werden geplaatst", meldt het parket.

Cindy D., de weduwe van het slachtoffer, werd maandag ook aangehouden op verdenking van de moord op Brenda R. Ze legde eveneens bekentenissen af, zegt het parket. Cindy D. en Brigitte V. zouden een relatie gehad hebben en samen de moord beraamd en uitgevoerd hebben. De raadkamer in Dendermonde bevestigde dinsdag de aanhouding van Brigitte V. en vrijdag de aanhouding van Cindy D.