Lerares ligt maanden dood in appartement

Print
Lerares op rust Gislène Segers werd dinsdagavond dood aangetroffen in haar appartement op de Bist in Wilrijk. Ze werd 62 jaar. De vrouw stierf een eenzame dood. Vermoedelijk lag ze al maanden in haar appartement. “Een vriendelijke correcte vrouw”, aldus de buren.

“Het stoffelijk overschot van de bewoonster werd dinsdag aangetroffen in haar woning”, zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. “Het is nog onmogelijk te zeggen wanneer de vrouw is overleden, maar dat moet toch al een tijdje geleden zijn. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet, maar omdat de doodsoorzaak niet kon worden vastgesteld, is het een verdacht overlijden.”

Afvalgeur

Een aantal buren had zich de voorbije week ongerust gemaakt. De overbuurman wees er de syndicus op dat de brievenbus vol zat. En dat er een afvalgeur uit het appartement kwam. Maar omdat hij af ten toe stemmen hoorde - vermoedelijk van de tv - maakte hij zich geen al te grote zorgen.

Buurvrouw Sandra Weets stapte afgelopen week ook naar de syndicus omdat niemand de vrouw de voorbije weken had gezien. Ze had ook gemerkt dat de terrasdeur naar de slaapkamerdeur al weken openstond en alarmeerde de politie. “Die geraakte via de terrassen binnen”, aldus Sandra.

Gislène Segers kreeg nooit bezoek, maar kwam dagelijks onder de mensen. “Ze dronk elke dag koffie hier”, zegt Dani Gysels van chocolatier Gauguin. “Bij weer en wind zat ze vanaf 7.30u op het terras om sigaretten te roken. De laatste keer dat ik haar gezien heb? Dat moet voor Nieuwjaar geweest zijn...”

Sam Reyntjens, Alex Kestens