Dronken vrouw rijdt op sporen tot banden plat zijn

Print
Dronken vrouw rijdt op sporen tot banden plat zijn

Dronken vrouw rijdt op sporen tot banden plat zijn

Een vrouw uit Grobbendonk heeft bijna opnieuw een aanrijding met een trein veroorzaakt in Nijlen. Ze reed zich ter hoogte van het station klem op de sporen.

De 44-jarige reed van op het Statieplein de overweg op aan het station van Nijlen op. Daar wilde ze links afdraaien in de Spoorweglei, een baan die evenwijdig loopt met de spoorlijn. Maar door een inschattingsfout reed de vrouw gewoon op de sporen in plaats van op de weg.

De vrouw reed nog zo'n dertig meter verder op de sporen. Ze stopte pas toen drie van haar vier autobanden stuk waren en ze niet meer verdergeraakte. Haar wagen reed niet meer vooruit of achteruit en raakte volledig klem te zitten. In paniek vluchtte de bestuurster uit haar auto.

Toevallig op dat moment passeerde een politiepatrouille. De agenten sloegen onmiddellijk alarm en verwittigden de spoorwegen dat alle treinverkeer op de lijn Herentals-Lier onmiddellijk stilgelegd moest worden. Het rijbewijs van de vrouw werd ingetrokken. Ze bleek dronken te zijn.

Het bizarre voorval dateert van 1 februari, maar raakt nu pas bekend. Vorige maand overleden nog een vrouw en haar zoontje toen ze aangereden werden door een trein op een overweg in Nijlen.

Bert Provoost

Foto: Joren De Weerdt