NMBS laat Limburg links liggen

De NMBS gaat van nu tot en met 2025 net geen 26 miljard euro investeren. Maar onze provincie valt opnieuw zo goed als helemaal buiten de prijzen. Dat blijkt uit het investeringsplan van de NMBS Groep zoals het gisteren in de commissie-Infrastructuur van de Kamer werd voorgesteld.

tmas

Wordt er dan helemaal niets geïnvesteerd in Limburg? Toch wel. Een opsomming. Sorry, een kleine opsomming:

  • Vanaf 2020 wil de NMBS 42,236 miljoen euro uittrekken voor de renovatie van het station van Hasselt en de omgeving.
  • De werkplaats Hasselt wordt uitgebreid met een nieuwe hal voor het onderhoud van M6-rijtuigen. Hier is een investering van 6 miljoen euro mee gemoeid.
  • De NMBS trekt 2,5 miljoen euro uit voor een studie over hoe de terreinen van NMBS-Holding in Leopoldsburg kunnen ontwikkeld worden.
  • Tot slot trekt de NMBS 130.000 euro uit voor aanpassingswerken in Bokrijk en 33.000 euro voor kleine werken in Sint-Truiden.

Samengeteld is dit 50,899 miljoen euro of afgerond amper 2/100ste van het NMBS-investeringsbudget. Van dat bedrag wordt 0,6 miljoen euro dit jaar uitgegeven en de rest ten vroegste vanaf 2019.

Kamerlid Steven Vandeput (N-VA) is zwaar ontgoocheld in het plan van de NMBS. Hij gaat aandringen op een heronderhandeling ervan en rekent er op dat de Limburgse ministers Jo Vandeurzen (CD&V) en Ingrid Lieten (sp.a) zich hierbij aansluiten.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.

ED Foto KH: het station van Hasselt

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio