Bekende slechteriken met baard

Print

Bekende slechteriken met baard

Marc Dutroux verscheen maandag met een enorm lange en onverzorgde baard voor de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank. De bekendste crimineel van België is lang niet de enige 'slechterik' die zich zo liet opmerken. Een lijstje van bekende 'bad guys' met baarden.

 Karadžic

Radovan Karadžic


Radovan Karadžic was de leider van de Servische Republiek van Bosnië en Herzegovina ten tijde van de Bosnische Oorlog. Door zijn baard te laten groeien en het gebruik van een valse naam wilde hij zich bewust een nieuwe identiteit aanmeten. In 2008 werd hij opgepakt en uitgeleverd aan het Joegoslavië-tribunaal op beschuldiging van oorlogsmisdaden.

Manson

Charles Manson


De Amerikaan Charles Manson was de sekteleider van de zogeheten Manson Family. Hij werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en het aanzetten daartoe.

 Hoessein

Saddam Hoessein


Saddam Hoessein was de president van Irak totdat de VS in 2003 beslisten om het land binnen te vallen. Hoessein kweekte een baard omdat hij lange tijd ondergronds schuilde voor de geallieerde troepen in Irak. In december van dat jaar werd hij gevangen genomen en op zijn proces werd hij veroordeeld tot de doodstraf door middel van ophanging.

Bin Laden

Osama Bin Laden


De leider van Al Qaida wordt onder meer verantwoordelijk gehouden voor de aanslagen in Amerika op 11 september 2001. Lange tijd kon hij zich verborgen houden in Pakistan, maar op 2 mei 2011 werd hij door Amerikaanse elitetroepen gedood in zijn eigen huis. In een video-opname van Al Jazeera in 2007 dook Bin Laden plots op met een zwarte baard. Voorheen had de meest gezochte terrorist ter wereld een grijze taliban-achtige baard.

Kaczynski

Theodore Kaczynski


Theodore Kaczynski alias de Unabomber is een Amerikaan die tussen 1978 en 1995 een reeks van zestien aanslagen met bombrieven pleegde. Hij werd in 1998 veroordeeld tot levenslange opsluiting.

 Khomeini

Ruhollah Khomeini


Khomeini was de leider van de Iraanse revolutie en stond van 1979 tot 1989 aan de macht in Iran. Hij installeerde een autocratisch en repressief islamistisch regime in het land en tegenstanders van zijn beleid werden hard aangepakt.

GVG

Beelden: archief, Photo News