Parket roept agenten op tot waakzaamheid rond scholen

Print
Parket roept agenten op tot waakzaamheid rond scholen

Parket roept agenten op tot waakzaamheid rond scholen

Het Hasseltse parket heeft maandag een brief gestuurd naar alle zonechefs van de politiezones in het gerechtelijk arrondissement Hasselt in verband met de recente meldingen van kinderlokkers, onder meer in Leopoldsburg.

"We vragen aan de zonechefs om hun schoolagent naar alle directies te sturen om hen te vragen om waakzaam te blijven", zegt de Hasseltse persmagistraat Veerle Devos maandag.

Afgelopen weekend raakte bekend dat twee tienermeisjes twee weken geleden op twee afzonderlijke dagen aangesproken werden door een onbekende in de buurt van de Sint-Michielschool in Leopoldsburg. Vorige woensdag probeerde een onbekende in een witte bestelwagen in Tongeren bovendien een negenjarig jongetje te ontvoeren, maar de jongen kon zich losrukken.

Lees ook:
Man probeerde kind te ontvoeren in Leopoldsburg
Onbekende in witte bestelwagen probeert jongen (9) te ontvoeren

In het gerechtelijk arrondissement Hasselt is er een scholenprotocol met afspraken tussen de politie, het parket en de scholen, voor wanneer er strafbare feiten gebeuren in de scholen.

"In iedere zone is er een schoolagent. Via onze brief vragen we dat die agenten naar alle directies gaan om hen op te roepen om waakzaam te zijn. Er is wel geen reden tot paniek", aldus Devos.

Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie van Hasselt. Er is voorlopig nog geen spoor naar een dader in Leopoldsburg.

Belga
Archieffoto

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio