Opnames F.C. De Kampioenen-film in april van start

Print
Opnames F.C. De Kampioenen-film in april van start

Opnames F.C. De Kampioenen-film in april van start

Half april starten Eén en productiehuis Skyline met de opnames van de langverwachte bioscoopfilm van F.C. De Kampioenen. De eerste opnames vinden plaats in Zuid-Frankrijk, in juni verhuist de cast terug naar België. De film moet half december in de Belgische zalen verschijnen. Dat kondigt Eén donderdag aan.

Het wordt een komische avonturenfilm, waarin de Kampioenen uitgenodigd worden door een vriend van hun voorzitter Balthasar Boma in Frankrijk voor een vriendschappelijke voetbalmatch tegen Saint-Tintin. Wat een leuke reis moest worden, draait helemaal anders uit dan wat de Kampioenen in gedachten hadden.

Eén meldt dat alle acteurs uit het 21ste en laatste seizoen van de reeks zullen meedoen.

Voor het scenario werken vier schrijvers samen: Hec Leemans, de auteur van de Kampioenen-strips, actrice An Swartenbroekx, die Bieke speelt in de reeks, F.C. De Kampioenen-scenarist Bart Cooreman en een van de regisseurs, Johan Gevers.

De productie gaat uit van het productiehuis Skyline, dat eerder al de reeks Salamander heeft gemaakt en de film Groenten uit Balen.

De financiering van de film is nog niet helemaal rond maar Eén en Skyline hebben er alle vertrouwen in dat ze de nodige extra middelen zullen krijgen.