Franse neoprof houdt Van Staeyen van tweede ritzege

Print
Franse neoprof houdt Van Staeyen van tweede ritzege

Franse neoprof houdt Van Staeyen van tweede ritzege

Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen-Baloise) is er net niet in geslaagd om een tweede opeenvolgende ritzege te boeken in de Ster van Bessèges. Donderdag werd de Schotenaar in een nieuwe massasprint verslagen door de 20-jarige Franse neoprof Bryan Cocquard (Europcar).

Baptiste Planckaert finishte als derde. De 24-jarige Van Staeyen (foto) blijft wel leider in het klassement.

Niels Wytinck probeerde net als woensdag om mee te gaan in een lange ontsnapping, maar deze keer was het zijn ploeggenoot Alphonse Vermote die na een tiental kilometer succes kende. Hij kreeg het gezelschap van de Fransen Thomas Vaubourzeix en Jimmy Engoulvent.

Met zijn drieën namen ze iets meer dan zes minuten voorsprong. Toen de reactie in het peloton op gang kwam, daalde die bonus snel. Vermote haakte in de finale als eerste af en ook het Franse duo moest op dertien kilometer van de finish buigen. Topsport Vlaanderen en Europcar hielden het tempo vervolgens hoog genoeg om ontsnappingspogingen te verhinderen.

Voor Coquard is het de eerste profzege in zijn prille carrière. Afgelopen zomer veroverde hij nog zilver in het omnium op de Olympische Spelen in Londen. Ook in het WK voor beloften in Valkenburg werd hij tweede.

Belga

Foto AFP