Tot 30 maanden cel voor Truiense heroïne- en speedbende

Print
Tot 30 maanden cel voor Truiense heroïne- en speedbende

Tot 30 maanden cel voor Truiense heroïne- en speedbende

Sint-Truiden - De 29-jarige Kelly V. uit Sint-Truiden is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot 30 maanden cel met deels uitstel en een boete van 6.000 euro met volledig uitstel veroordeeld wegens het georganiseerd dealen van heroïne en speed. Zij en vijf andere beklaagden hadden een handel op poten gezet in Sint-Truiden. De 34-jarige Koen W., een ex van Kelly, werd bij verstek tot 14 maanden effectief en 6.000 euro veroordeeld. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Kelly zag haar opbrengst, een bedrag van 35.000 euro, verbeurd verklaard, weliswaar met uitstel. De handelaars waren tussen mei en september 2012 actief.

Minderjarige kinderen

De heroïne werd versneden, verpakt en gebruikt bij een 47-jarige moeder in het bijzijn van haar drie minderjarige kinderen van 10, 13 en 15 jaar, en dat geldt uiteraard als een verzwarende omstandigheid.

Een 28-jarige vrouw uit Zoutleeuw en haar 30-jarige vriend waren dagelijks chauffeur voor Kelly, die zich in Maastricht ging bevoorraden. Als vergoeding kregen ze een bolletje heroïne. Het koppel sprong ook in, als Kelly ziek of buitenshuis was. Hun auto, een Opel Vectra, is verbeurd verklaard.

Hulpje

Een andere 31-jarige ex van Kelly was af en toe haar hulpje. Het koppel, haar tweede ex en de 47-jarige moeder kregen ruim uitstel voor hun celstraffen van 18 en 14 maanden en voor de boetes. Ze moeten wel voorwaarden naleven, zoals afkicken en wegblijven uit het milieu.

Kelly V., die momenteel in de cel zit, zag donderdag in een tweede dossier nog een probatie-uitstel voor zes maanden herroepen worden, waardoor ze die zes maanden cel effectief zal moeten uitzitten.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio