Huurmoordenaars lichten Bilzerse opdrachtgever op

Print
Huurmoordenaars lichten Bilzerse opdrachtgever op

Huurmoordenaars lichten Bilzerse opdrachtgever op

Bilzen - In de correctionele rechtbank in Tongeren is het proces begonnen tegen een 40-jarige kelner uit Bilzen die beschuldigd wordt van moordpoging op zijn Russische vrouw in september 2009. Via huurmoordenaars wilde de man zijn vrouw laten vermoorden, maar het waren uiteindelijk de huurlingen zelf die de vrouw op de hoogte brachten van het plan. Het openbaar ministerie vroeg een effectieve gevangenisstraf. De huurmoordenaars worden dan weer beschuldigd van oplichting.

Lees ook: Bilzenaar betaalde 5.000 euro voor moord op vrouw

Huwelijksproblemen en discussies rond hun zoontje vormden de aanleiding voor de zware feiten. Omdat de vrouw geld vroeg en met het zoontje naar Rusland wilde vertrekken, zag de man geen andere oplossing dan zijn vrouw te laten vermoorden.

"Ik was de beschuldigingen richting mij en mijn familie beu. In het begin ging alles goed, maar toen leerde ze vriendinnen kennen en ging ze vaak op stap. Ze had geen aandacht voor onze zoon. Ik wilde van haar af", aldus de beklaagde.

5.000 euro

Maar het moordplan werd op bizarre wijze in de kiem gesmoord. De beklaagde kwam in contact met iemand die het plan samen met twee andere mannen tot uitvoering kon brengen. Het kwam tot twee ontmoetingen aan de brug in Eigenbilzen en bij de tweede afspraak overhandigde de beklaagde een voorschot van 5.000 euro. De beklaagde wist echter niet dat de eerste ontmoeting door een van de huurlingen gefilmd werd met de bedoeling het plan te verklappen aan de Russische vrouw. Toen die hoorde van de plannen van haar man en het filmpje zag, stapte ze naar de politie.

Oplichting

Ook de drie vermeende huurmoordenaars verschenen donderdag voor de rechtbank. Zij worden beticht van oplichting van de man uit Bilzen. De drie heren verklaarden dat ze nooit de intentie hebben gehad om geld af te troggelen of het plan effectief uit te voeren. Ze wilden naar eigen zeggen enkel de vrouw helpen.

Donderdag 28 februari gaat de zaak verder met het pleidooi van de verdediging. Die dag wordt ook de datum van het vonnis bekendgemaakt. De maximumstraf voor moordpoging is 20 jaar.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio