Emre Belozoglu (Atlético Madrid) keert terug naar Fenerbahçe

Print
Emre Belozoglu (Atlético Madrid) keert terug naar Fenerbahçe

Emre Belozoglu (Atlético Madrid) keert terug naar Fenerbahçe

Emre Belozoglu, de Turkse middenvelder van Atlético Madrid, keert terug naar Fenerbahçe. Dat maakte de club uit Istanboel donderdag bekend.

De 32-jarige international, die bij de club van Rode Duivel Thibaut Courtois meer op de bank moest zitten dan hem lief was, tekende een contract tot eind 2015. Een transfersom werd niet meegedeeld. Eerder stond de kleine middenvelder al tussen 2008 en 2012 op de loonlijst van 'Fener'.

Celstraf

Emre riskeert in Turkije overigens nog een celstraf van zes maanden tot twee jaar. Een strafhof in Istanboel had in december immers een schriftelijke aanklacht opgesteld tegen hem. De speler zal berecht worden op basis van een bepaling van het wetboek van strafrecht tegen geweld en meer bepaald racistische beledigingen in de sport.

In april 2012 werd Emre beschuldigd van racisme tegen Trabzonspor-speler Didier Zokora (ex-KRC Genk). Hij zou volgens de Turkse pers "vuile neger" naar Zokora geroepen hebben. Emre werd twee wedstrijden geschorst door het disciplinaire comité van de Turkse Voetbalbond.

Belga
Foto Photo News: Emre speelde in de kwalificaties voor het EK 2012 nog met Turkije tegen de Rode Duivels.