Djokovic: "Dit is het slechtste tennisveld waarop ik ooit gespeeld heb"

Print
Djokovic: "Dit is het slechtste tennisveld waarop ik ooit gespeeld heb"

Djokovic: Dit is het slechtste tennisveld waarop ik ooit gespeeld heb

De Servische nummer één van de wereld Novak Djokovic is niet te spreken over de kwaliteit van het gravelveld dat in de Spiroudôme van Charleroi werd aangelegd voor de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Servië. "Dit is het slechtste veld waarop ik ooit gespeeld heb", vertelde Djokovic tijdens een persconferentie.

Djokovic streek woensdag in ons land neer, amper drie dagen na zijn vierde eindzege op de Australian Open, en werkte al meteen een eerste training af op het gravel. "Ik wil geen klager zijn, maar dit veld is slecht. Hoe kan de Internationale Tennisfederatie toestaan dat er een gravelveld wordt aangelegd bovenop een basketterrein? Dit is een ernstig probleem, want we brengen onze gezondheid in gevaar voor de rest van het seizoen. Ik hoop dat het probleem tegen vrijdag opgelost is", aldus 'Nole', die het morgen opneemt tegen Olivier Rochus.

Gravel was besproeid

De voorzitter van de Franstalige tennisfederatie, André Stein, verzekert dat het gravel in de Spiroudôme in perfecte staat zal zijn voor de Davis Cup-ontmoeting met Servië.

"Het terrein werd woensdag, nog voor de aankomst van Djokovic, overvloedig besproeid. Daardoor was het donderdagochtend nog wat glad." bekende André Stein.

"Maar vanaf vrijdag zal de verwarming ervoor zorgen dat het terrein droger wordt. Het plein zal in perfecte staat zijn om te spelen. De Belgische ploeg trainde donderdagmiddag op het veld en gaf geen specifieke opmerkingen. Wij doen al twintig jaar beroep op dezelfde firma en dat leverde nog nooit problemen op."

Belga
Foto Belga