McLkaren onthult nieuwe F1-bolide

Print
McLkaren onthult nieuwe F1-bolide

McLkaren onthult nieuwe F1-bolide

De Britse Formule 1-renstal McLaren heeft in Woking (Groot-Brittannië) zijn nieuwe bolide voor komend seizoen voorgesteld. De MP4-28 zal bestuurd worden door voormalig wereldkampioen Jenson Button en zijn nieuwe partner Sergio Perez.

Na Lotus op maandag is McLaren de tweede renstal die zijn bolide voor 2013 voorstelt. In het Britse hoofdkwartier van het team in Woking vierde McLaren ook zijn 50-jarige aanwezigheid in de sport.

"De MP4-28 ziet er net hetzelfde uit als de vorige bolide. Maar geloof me, onder het oppervlak is de racewagen helemaal anders", zei de Brit Button.

De Mexicaan Pérez, die overkwam van Sauber is erg gemotiveerd. "De wereldtitel is mijn doel", zei de opvolger van Lewis Hamilton, voor vijf jaar vertrokken naar Mercedes.

Wereldtitel

McLaren dingt naar de eerste F1-wereldtitel sinds Lewis Hamilton in 2008. Button, die al sinds 2010 bij McLaren is, won zijn titel in 2009 voor Brawn GP. "In 2013 racen we om te winnen", stelde teamleider Martin Whitmarsh. "Met Jenson, 'Checo', en deze nieuwe bolide die er fantastisch uitziet, zijn we bijzonder goed voorbereid voor een nieuw seizoen." Dit komt op 17 maart in Australië op gang. De preseizoentestfase start dinsdag in het Spaanse Jerez.

Ferrari lanceert zijn nieuwe bolide op vrijdag. Zondag maakt Red Bull, met wereldkampioen Sebastian Vettel, zijn model voor het komende seizoen bekend, maandag volgt Mercedes.