Joyce De Troch en moeder veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel

Print
Joyce De Troch en moeder veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel

Joyce De Troch en moeder veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel

Mediafiguur Joyce De Troch en haar moeder Vera Van den Abbeele zijn voor het hof van beroep in Gent veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een boete van 5.500 euro elk, wegens fiscale fraude in het kader van het evenementenbureau Enjoy dat ze leiden.

De zaak ging aan het rollen toen een klant aan de speurders vertelde dat hij De Troch voor het organiseren van een huwelijksfeest een deel in het zwart had betaald. Het onderzoek dat volgde, leerde de speurders dat De Troch niet al haar inkomsten aangaf.

Het zou gaan om 451.000 euro dat niet was aangegeven aan de fiscus. Ruim 200.000 euro was voor het proces al geregulariseerd, maar de rechter in eerste aanleg verklaarde toen ook nog eens 248.000 euro verbeurd, waarvan 200.000 met uitstel.

In beroep werd geen verbeurdverklaring meer uitgesproken. Wel werden De Troch en haar moeder veroordeeld tot zes maand met uitstel en een geldboete van 5.500 euro. In eerste aanleg kregen beiden nog een celstraf van 8 maand met uitstel en een boete van 2.750 euro. Ook de boete voor de BVBA Enjoy ging in beroep omhoog van 2.750 naar 5.000 euro.

Belga
Archieffoto PhotoNews