Turken zien PKK-kleuren in carnavalsballonnen

Dirk Reyskens, uitbater van taverne Reyski's in Genk-centrum, heeft dinsdag boze Turkse organisaties over de vloer gekregen. De reden: hij had buiten carnavalsballonnen in de standaardkleuren rood, geel en groen opgehangen. Maar laat dat nu net ook de kleuren zijn van de Koerdische Arbeiderspartij PKK.

tmas

"Toen ik zei dat de ballonnen er hingen in het kader van carnaval, waren ze eerst niet overtuigd", vertelt Dirk. "Ze vroegen of we die kleuren zelf konden kiezen. Pas nadat ik duidelijk kon maken dat dat de standaardkleuren van carnaval zijn, zijn ze weg gegaan.”

Burgemeester Wim Dries is op de hoogte van de gebeurtenissen en wijst er op dat de drie kleuren al eeuwenlang gebruikt worden voor carnaval. "Er is geen enkele reden om daar nu van af te wijken", klinkt het.

Komende weken zullen in het kader van carnaval de drie kleuren nog prominenter in het straatbeeld verschijnen. Om verdere verwarring te voorkomen rekent Dries op de verenigingen om hun leden duidelijk te maken dat het om carnavalskleuren gaat en niet om partij-politieke kleuren.

Lees meer in Het Belang van Limburg.

CN Foto KH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio