Wilmots: "Beloning voor het harde werk dat Buffel geleverd heeft"

Print
Wilmots: "Beloning voor het harde werk dat Buffel geleverd heeft"

Wilmots: Beloning voor het harde werk dat Buffel geleverd heeft

Bondscoach Marc Wilmots heeft donderdag in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel zijn 23-koppige selectie voor de vriendschappelijke oefeninterland van woensdag 6 februari (20u45 in Brugge) tegen Slovakije bekendgemaakt. Ondanks de drukke periode heeft de bondscoach alleen positieve selectieproblemen. "De sfeer is goed, iedereen wil bij de nationale ploeg zijn en dat stemt me tevreden", vertelde Wilmots.

Lees ook: Buffel wel, Vossen niet in selectie Rode Duivels

De meest opvallende naam in de selectie is die van Genkenaar Thomas Buffel, die zich voor het eerst sinds mei 2010 opnieuw Rode Duivel mag noemen. "Dit is een beloning voor het harde werk dat hij geleverd heeft. Bovendien kent hij de nationale ploeg en door het uitvallen van Nacer Chadli krijgt hij een kans. Ik heb Nacer aan de lijn gehad en hij was teleurgesteld. Hij hoopt er over vijf weken opnieuw te staan om zo op tijd fit te geraken voor de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden tegen Macedonië. Vincent Kompany sukkelt met een lichte kuitblessure en is over twee à drie weken opnieuw speelklaar. Zijn blessure verontrust me niet", verduidelijkte Wilmots, die ook Radja Nainggolan (Cagliari) opnieuw bij de selectie haalde. "We hebben hem intensief gescout in Italië en hij krijgt steevast goede rapporten."

In vergelijking met het oefenduel tegen Roemenië vallen ook Laurens De Bock, Igor De Camargo, Jelle Vossen en Ilombe Mboyo af. "De concurrentie voorin is enorm. Ik heb gekozen voor twee nummers 9, omdat Benteke en Lukaku het uitstekend doen in de Premier League. Vossen moet blijven verder werken zoals hij bezig is."

Belga
Foto AFP