David Beckham speelt tot juni voor PSG

Print
David Beckham speelt tot juni voor PSG

David Beckham speelt tot juni voor PSG

David Beckham zet zijn carrière voort bij de Franse competitieleider Paris Saint-Germain. Dat raakte zonet bekend op een persconferentie in het Parc des Princes. Beckham tekende in Parijs een contract tot het einde van het seizoen.

De 37-jarige Beckham zat zonder club nadat hij vorige maand transfervrij het Amerikaanse LA Galaxy verliet. Hij lag er tussen 2007 en 2012 onder contract. Hij begon zijn carrière bij Manchester United. In 2003 stapte hij over naar Real Madrid. Na vier seizoenen in de Spaanse hoofdstad koos de 115-voudige international voor een avontuur in de Major League Soccer. In 2009 en 2010 werd hij door Galaxy telkens enkele maanden uitgeleend aan AC Milan wanneer de Amerikaanse competitie stillag.

150 procent

"Ik zal me voor 150 procent inzetten. Dan beslist de coach hoe hij me zal gebruiken", vertelde de 37-jarige middenvelder, die naar eigen zeggen nooit eerder zoveel aanbiedingen kreeg. Toch koos hij voor PSG, want "de club zal de komende 10, 15, 20 jaar veel successen behalen. Het is erg spannend deel uit te maken van iets dat steeds groter wordt."

"Ik ben nog altijd in vorm en ik voel me goed, net alsof ik 21 ben", zei Beckham, die rugnummer 32 krijgt. "Binnen enkele weken zal ik fysiek 100 procent zijn."

De voormalige aanvoerder van de Engelse nationale elf kijkt ernaar uit om samen te spelen met Zlatan Ibrahimovic. "Zelfs toen hij nog jong was en ik met Engeland tegen Zweden speelde, vond ik dat hij een van de beste spelers ter wereld kon zijn. Intussen heeft hij dit al verschillende keren bewezen, bij Inter, Milan en nu hier."

Belga
Foto AFP