Genk in top drie van "slimste steden"

Print
Genk in top drie van "slimste steden"

Genk in top drie van slimste steden

Genk - De technologiefederatie Agoria heeft de bestuursakkoorden van vijftien steden in België onder de loep genomen. Genk, Mechelen en Gent hebben volgens de federatie de meeste aandacht voor de uitbouw van een "smart city". Het gaat dan om "duurzame, slimme projecten" in domeinen als energie, gebouwen, mobiliteit, e-government, gezondheid, publieke ruimte, water- en afvalbeheer en moderne communicatienetwerken.

Agoria ging voor 41 onderwerpen na of de nieuwe stadsbesturen ze in hun bestuursplannen opnamen. Gent bleek de primus. Mechelen en Genk komen op de tweede en derde plaats in de rangschikking van Agoria. Verder in de top tien staan achtereenvolgens Roeselare, Antwerpen, Brussel, Namen, Sint-Niklaas, Doornik en Bergen. Vorig jaar maakte de federatie voor de eerste keer een ranglijst op. Toen was Genk de "slimste stad" van België.

Agoria meent dat heel wat bestuursakkoorden lacunes bevatten. Zo vermeldt geen enkele stad het breedbandcommunicatienetwerk. Ook is volgens de federatie overleg met andere overheden nodig, bijvoorbeeld over dynamische verkeerslichten en -signalisatie op gewestwegen. Voorts is het afwachten "of de sterkte op papier ook zichtbaar wordt op het veld".

Belga
Foto TVG


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio