Ook 10 jaar cel voor Hells Angel die zwijgplicht over raid doorbrak

Print
Ook 10 jaar cel voor Hells Angel die zwijgplicht over raid doorbrak

Ook 10 jaar cel voor Hells Angel die zwijgplicht over raid doorbrak

Het hof van beroep in Gent heeft vijf Hells Angels veroordeeld tot gevangenisstraffen van 18 maanden tot 18 jaar voor hun betrokkenheid bij een raid op het clublokaal van de rivaliserende bende The Outlaws in Aalbeke in 2009.

De Hells Angels stonden terecht voor een moordpoging na een aanslag op het lokaal van de rivaliserende motorbende Outlaws in Aalbeke op 4 oktober 2009. De Hells Angels openden toen vanuit een rijdende auto met twee wapens het vuur op de Outlaws. Twee Outlaws raakten levensgevaarlijk gewond. Een derde werd minder zwaar gewond, maar blijft wel invalide.

De leider werd in beroep veroordeeld tot 18 jaar in plaats van 20 jaar cel. Zijn kompaan zag zijn straf verminderd van 18 jaar naar 15 jaar. De strafvermindering komt er omdat het hof vindt dat er geen sprake is van bendevorming. Volgens het hof zijn de Hells Angels wel een vereniging, maar is ze niet opgericht met het oogmerk om criminele feiten te plegen. De chauffeur van de wagen kreeg tien jaar cel opgelegd; hij werd in eerste aanleg nog vrijgesproken.

Een vierde man kreeg eveneens tien jaar cel. Hij stapte destijds uit de Hells Angels en biechtte het verhaal van de raid op aan de politie. De vijfde en zesde beklaagde werden, net als in eerste aanleg, vrijgesproken omdat hun deelname aan de raid niet is bewezen. Een van hen kreeg wel nog 18 maanden cel voor verboden wapenbezit. In eerste aanleg was dat nog 37 maanden.

Belga
Foto PhotoNews