Mario Balotelli zet kribbel onder contract bij AC Milan

Print
Mario Balotelli zet kribbel onder contract bij AC Milan

Mario Balotelli zet kribbel onder contract bij AC Milan

De overgang van de Italiaanse aanvaller Mario Balotelli van Manchester City naar AC Milan is officieel in kannen en kruiken. De excentrieke 'Super Mario' zette donderdag zijn handtekening onder een contract dat hem tot eind 2017 aan de Rossoneri bindt. Dat maakte de Italiaanse club bekend op zijn website.

Enfant terrible Balotelli, die vaak ook omwille van extrasportieve redenen in het nieuws kwam, speelde sinds 2010 voor Manchester City, de club van Rode Duivel Vincent Kompany. Bij City was hij in 80 duels goed voor 30 doelpunten. Daarvoor stond hij op de loonlijst bij Inter Milaan.

Het was al enkele dagen duidelijk dat Balotelli naar Milaan zou verkassen. Op de website van zijn ex-club bedankt Balotelli de spelers, coach en supporters van City. "Zij waren geweldig. Ik zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben voor City. Ik bedank hen voor alle steun. Misschien zien we mekaar ooit nog eens terug", klinkt het op de website van de Engelse kampioen.

Met zijn overgang zou zo'n 20 miljoen euro (plus drie miljoen bonussen) gemoeid zijn, die Milan in zes schijven zou afbetalen. Volgens de Italiaanse pers zou 'Super Mario' jaarlijks zo'n 4,5 miljoen euro gaan verdienen bij de Rossoneri. Hij wordt vrijdag officieel voorgesteld in San Siro.

Belga
Foto Reuters