Visa: "Extra kosten voor Rock Werchter-tickets zijn niet voor ons"

Print

Visa: Extra kosten voor Rock Werchter-tickets zijn niet voor ons

Tickets voor festivals en optredens van Live Nation zijn door allerlei kosten tot 10 euro duurder. Zo rekent de organisator bijvoorbeeld 1,9 procent extra aan voor betalingen via Visa of Mastercard. "Maar die kosten gaan niet naar ons", reageert Visa in Het Belang van Limburg.

Lees ook: Rock Werchter-tickets 10 euro duurder door "servicekosten"

“Winkeliers die Visa-kaarten accepteren, betalen een merchant service charge aan hun bank. Dit bedrag wordt onderhandeld tussen de bank en de winkeliers, en dus niet door Visa. De bijdrage ‘kost kredietkaart’, wordt dus niet door ons bepaald”, zegt Sara Deleebeeck van Visa.

Fraude

Stefan Esselens, managing partner van Tele Ticket Service (TTS), verantwoordelijk voor de ticketverkoop, geeft toe dat TTS meer aanrekent dan nodig.

“Uiteraard zijn de commissies die naar Visa en Mastercard gaan beduidend lager dan de 1,9%”, zegt hij. "Alleen is het zo dat we de laatste jaren meer en meer geconfronteerd zijn met kredietkaartfraude. Om de strijd hiermee aan te binden zijn we genoodzaakt om extra strenge maatregelen te nemen. We verrekenen de kost daarvoor in een verhoogde commissie op kredietkaartbetalingen aan de klant.”

Met andere woorden betaalt de eerlijke klant de prijs voor de strijd tegen de fraudeurs.

JAe
Archieffoto's PhotoNews