Ook softdrugsgebruikers tegen de lamp bij dopingcontroles

Print
Ook softdrugsgebruikers tegen de lamp bij dopingcontroles

Ook softdrugsgebruikers tegen de lamp bij dopingcontroles

De intensieve dopingcontroles van de Vlaamse Gemeenschap in alle mogelijke sporttakken zijn slecht nieuws voor die sporters die al eens een jointje durven opsteken.

De kans is klein dat ze dit doen om betere sportieve resultaten te behalen - cannabis is nu niet bepaald een prestatiebevorderend product - maar cannabis staat wel op de lijst van verboden middelen die het Wereldantidopingagentschap WADA gebruikt en die ook in Vlaanderen gehanteerd wordt. Zo zijn er vorig jaar in Vlaanderen bij 2.166 dopingcontroles 13 cannabisgebruikers tegen de lamp gelopen. Zij riskeren een schorsing van twee jaar, de standaardstraf voor dopingzondaars.

In Gazet van Antwerpen getuigt een Kempense zaalvoetballer hierover: "Ik was keeper in de hoogste afdeling van het zaalvoetbal. Het láátste wat je dan doet voor een match is cannabis gebruiken. Maar ik had een paar dagen voor een dopingcontrole mee een joint gerookt met enkele vrienden. Dat kwam mij voor het dopingtribunaal op twee jaar schorsing te staan".

Lees ook: Vooral bodybuilders, zaalvoetballers en kickboksers betrapt op doping

DH
Foto: Belga