‘Frits & Franky’ met Sven De Ridder in première

Print
‘Frits & Franky’ met Sven De Ridder in première

‘Frits & Franky’ met Sven De Ridder in première

Frits & Franky, de nieuwe film van Marc Punt, heeft alles in huis om het succes van zijn voorganger te evenaren. De komedie ging woensdag in première in Kinepolis Antwerpen.

Voorganger Frits & Freddy kon in 2010 met een half miljoen verkochte bioscooptickets een goed rapport voorleggen. Dat Tom Van Dyck, alias Freddy, in de sequel wordt vervangen door Sven De Ridder, is een berekend risico. “Door nieuwe karakters te introduceren vermijden we om in herhaling te vallen”, zegt regisseur Marc Punt. “Te vaak zijn opvolgers meer van het vorige en dat kon ik niet laten gebeuren.”

De set mogen delen met Sven De Ridder was voor Peter Van den Begin, oftewel Frits, de ultieme drijfveer. “Sven is een van de meest onderschatte acteurs van de voorbije twintig jaar”, meent Van den Begin. “Ik heb al langer een boon voor hem. Of het nu gaat om een rol als getormenteerde vader of een komedie pur sang, Sven is altijd geloofwaardig.”

In de zwarte komedie komt een koffer vol misdaadgeld in handen van Frits en Franky. Het duo staat voor een dilemma: eerlijk opbiechten of de grote Jan uithangen. “In die context kun je als acteur het verschil maken”, zegt Sven De Ridder. “Een rol als Franky heeft gewoonweg alles. Het is een romantische ziel, maar tegelijk ook een gek.”

Frits & Franky loopt vanaf 6 februari in de Vlaamse bioscoopzalen.

Peter Briers
Foto Patrick De Roo