Overheid leert u omgaan met geld

Print
Overheid leert u omgaan met geld

Overheid leert u omgaan met geld

De federale overheid lanceert vandaag een website waarop alle Belgen de basisprincipes van economie kunnen lezen. Daardoor moet de kans op zwaar geldverlies door een foute belegging, veel kleiner worden.

Op de website worden de spaarrekeningen van alle banken met elkaar vergeleken. U kunt invullen hoeveel u wil sparen en voor hoe lang. Per bank krijgt u dan de opbrengsten na één jaar of na een andere tijdsperiode te zien. De website wordt beheerd door het FSMA, de waakhond van de Belgische financiële sector. De overheid legt op de website ook basisbegrippen als 'aandelen' en 'obligaties' uit. En u kan nagaan welke belegging het best bij u past. Het precieze adres van de website wordt vanmiddag bekend gemaakt.

Later dit voorjaar lanceert Febelfin, de federatie van de Belgische financiële sector, op vraag van leerkrachten een aparte webstek waarop het complexe bankensysteem met eenvoudige tekeningen wordt voorgesteld. En in het voorjaar van 2014 starten de banken via internetbankieren met een systeem dat voor iedere klant berekent hoelang die zijn geld nog moet laten staan, om een getrouwheidspremie te krijgen. Het katholieke onderwijsnet is blij met de initiatieven, maar zegt dat er te weinig lesuren zijn om basiseconomie in het middelbaar onderwijs helemaal uit te leggen.

www.wikifin.be

CWIL