Ford Genk

"Geduld van Ford-directie raakt stilaan op"

Print
"Geduld van Ford-directie raakt stilaan op"

Geduld van Ford-directie raakt stilaan op

De kans is klein dat er deze week nog auto’s worden geproduceerd op Ford Genk. Uit protest tegen de werkdruk werd ook gisteren niet gewerkt. “Maar het geduld van Ford raakt stilaan op. Als Ford binnenkort zou zeggen dat ze het beu zijn en de boel onmiddellijksluiten, zou me dat niet verbazen", zegt een vakbondsman in Het Belang van Limburg.

De man, die anoniem wil blijven, heeft ook geen goed oog in de onderhandelingen over een sociaal plan: “Het zal nooit genoeg zijn.”

Bovendien staat de lokale directie onder zware druk van de Europese in Keulen. Die vindt dat op alle eisen van de werknemers wordt ingegaan, zonder dat de toestand normaliseert.

Volgens onze bron viel de fabriek maandagavond stil door een actie van een aantal radicalen. “Door die acties dreigen de werknemers straks met lege handen achter te blijven.”

Protest

De vakbonden zitten vandaag met de directie rond de tafel op het kabinet van minister van Werk Monica De Coninck. Daar wordt in eerste instantie gesproken over de werkdruk. Of de onderhandelingen rustig zullen verlopen, is nog de vraag, want actievoerders hebben gisteren opgeroepen om massaal naar Brussel te trekken.

Lees vandaag meer in uw krant.

GC/CN
Foto KH