Benteke scoort maar verliest met Aston Villa

Print
Benteke scoort maar verliest met Aston Villa

Benteke scoort maar verliest met Aston Villa

Aston Villa, met Christian Benteke (foto) een volledige wedstrijd tussen de lijnen, ging dinsdag op de 24ste speeldag in de Premier League met 1-2 onderuit tegen Newcastle.

Villa kwam al snel 0-2 achter, Benteke (met zijn achtste competitiedoelpunt) zorgde van op de stip nog voor de 1-2, maar verder dan dat kwam Villa niet. In de stand is Aston Villa momenteel achttiende en staat het op de eerste degradatieplaats.

Sunderland, met Simon Mignolet de volle 90 minuten tussen de palen, speelde 0-0 gelijk tegen Swansea City. Bij de bezoekers viel Roland Lamah in na 66 minuten. In de stand is Sunderland elfde en Swansea achtste.

Zonder de aan de kuit geblesseerde Vincent Kompany raakte kampioen Manchester City niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van rode lantaarn Queens Park Rangers. City blijft tweede in de stand en heeft vier punten minder dan stadsrivaal Manchester United, dat woensdag nog Southampton ontvangt.

Lazio Rome heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Italiaanse voetbalbeker. Het klopte in de terugwedstrijd van de halve finales Juventus met 2-1 (heen 1-1). Bij Lazio bleef de Angolese Belg Luis Pedro Cavanda een volledige wedstrijd op de bank.

Foto AFP