Burkina Faso en Nigeria naar kwartfinales Africa Cup

Print
Burkina Faso en Nigeria naar kwartfinales Africa Cup

Burkina Faso en Nigeria naar kwartfinales Africa Cup

Burkina Faso en Nigeria hebben zich dinsdag op de Africa Cup voetbal in Zuid-Afrika verzekerd van een ticket voor de kwartfinales. Titelverdediger Zambia en Ethiopië moeten hun koffers pakken.

Het Burkina Faso van de Belgische coach Paul Put had in zijn laatste groepswedstrijd in groep D in Nelspruit voldoende aan een scoreloos gelijkspel tegen titelhouder Zambia en stoot als groepswinnaar door naar de laatste acht. Bij Burkina Faso (foto) speelden Lierse-goalie Diakité en Antwerp-verdediger Panandétiguiri een volledige wedstrijd.

In de andere groepswedstrijd in Rustenburg klopte Nigeria Ethiopië met 2-0, dankzij twee late strafschopdoelpunten van van Chelsea-speler Viktor Moses. Bij Ethiopië speelde ook kersvers Lierse-spits Said de volle 90 minuten.

In de eindstand in groep C hebben Burkina Faso en Nigeria elk vijf punten, maar Burkina Faso is groepswinnaar na een beter doelsaldo. Zambia heeft drie punten, Ethiopië één. In de kwartfinales treft Nigeria Ivoorkust en neemt Burkina Faso het op tegen de tweede uit groep D.

Foto AFP