Gat in wegdek E314 wordt voor derde keer hersteld

Print
Gat in wegdek E314 wordt voor derde keer hersteld

Gat in wegdek E314 wordt voor derde keer hersteld

Heusden-Zolder - Het gat van twee bij een meter, dat dinsdagmorgen opgemerkt was in het wegdek van de E314 in Heusden-Zolder richting Lummen, is komende nacht aan een derde herstelling toe.

"De rechterrijstrook wordt ter hoogte van de beschadiging vanaf 21.30 uur tot 5 uur woensdagochtend afgesloten voor een herstelling met gietasfalt dat langer kan uitharden en langer standhoudt dan de snelle herstellingen met koudasfalt die dinsdag al plaatshadden", vertelde dinsdagavond Jo Lieben, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Limburg.

Lees ook: Put van 2 meter in wegdek E314

De voorbije winterprik met strenge vrieskou heeft een rol gespeeld in het veroorzaken van het gat dat zo'n tien centimeter diep was. De wegpolitie Limburg beveiligde dinsdag rond 10 uur de situatie aan de brug over het Albertkanaal. Het verkeer moest er plaatselijk over een rijstrook. Onmiddellijk kwam een aannemer een noodherstelling met koud asfalt doen. Rond 11 uur werd de rijstrook aan de brug weer opengesteld. "Maar door het drukke en zware verkeer kwam het asfalt weer los. Dinsdagnamiddag gebeurde een tweede herstelling tot 15.30 uur, zodat het verkeer tijdens de avondspits vlot door kon. Uiteindelijk is beslist om komende nacht een grondige herstelling met het duurzamere gietasfalt uit te voeren", aldus Lieben van AWV Limburg.

Belga

Foto ToRo


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio