Tom Boonen start in Ronde van Oman

Print
Tom Boonen start in Ronde van Oman

Tom Boonen start in Ronde van Oman

Tom Boonen is aan de beterhand na zijn elleboogoperatie en komt normaal gezien aan de start van de Ronde van Oman, die op 11 februari op gang geschoten wordt. Dat maakte zijn team Omega Pharma-Quick.Step dinsdag bekend.

De Belgische kampioen werd ruim een week geleden in het ziekenhuis van Herentals geopereerd omwille van een zware ontsteking aan zijn linkerelleboog. Die had hij opgelopen bij een valpartij tijdens een mountainbikeritje in de bossen van Mol. Hij hervatte zaterdag de trainingen.

"Gelukkig gaat alles goed", aldus Boonen. "Zaterdag heb ik een kort trainingsritje gehouden en zondag en maandag kon ik al drie uurtjes trainen. Vandaag (dinsdag) reed ik twee uurtjes op de hometrainer omwille van het slechte weer. Elke dag voel ik me wat beter en dat is een goed teken. Daarom heb ik in samenspraak met het team beslist om het trainingskamp in Mallorca te vervoegen, waar al enkele ploegmaats zitten. Ik ben blij dat ik dat kan doen, dat is ook goed voor mijn moraal."

"Als alles goed blijft gaan, kom ik aan de start in de Ronde van Oman. Dat wordt een belangrijke stap om mijn conditie op te bouwen met het oog op de klassiekers", aldus Boonen.

Foto Photo News