'Met Man en Macht': Wie is wie?

Print

'Met Man en Macht': Wie is wie?

VIER pakte maandagavond uit met Met Man en Macht, een nieuwe fictiereeks bedacht door Tom Van Dyck en Tom Lenaerts. De serie, die een beeld schetst van de gemeentepolitiek in de fictieve gemeente Ranzegem, krijgt lovende commentaren in de pers. Wij zetten de politieke figuren op een rijtje:

Backx

Carl Backx (vertolkt door Tom Van Dyck)


Carl Backx is lid van Open Vld en eerste schepen van Ranzegem. Na de dood van Gaston Van Opstal wordt hij waarnemend burgemeester.

degroof

Patrick Degroof (vertolkt door Steve Geerts)


Patrick Degroof is bankdirecteur en zetelt in het schepencollege voor Open Vld. Zijn kleine gestalte wordt gecompenseerd door zijn opvliegende karakter.

Van Opstal

Gaston Van Opstal (vertolkt door Josse De Pauw)


Gaston Van Opstal is de burgemeester van Ranzegem en zetelt als Volksvertegenwoordiger voor N-VA in het Vlaams Parlement. Op het einde van de eerste aflevering rijdt hij zich te pletter tegen een boom.

Van den Abeele

René Van Den Abeele (vertolkt door Lucas Van Den Eynde)


René Van Den Abeele is lid van N-VA en maakt als OCMW-voorzitter deel uit van het schepencollege. Hij is de schoonzoon van burgemeester Gaston en heeft een dochter met het syndroom van Down, Mieke.

lode

Lode Verbist (vertolkt door Damiaan De Schrijver)


Lode Verbist zetelt in het schepencollege voor N-VA. Hij kan het goed vinden met CD&V-collega Sam Vosters.


Verelst

Kris Verelst (vertolkt door Koen De Graeve)


Kris Verelst is kinesist en gemeenteraadslid van de sp.a. Hij neemt zijn taak als lid van de oppositie zeer ernstig en gaat tijdens de gemeenteraad meermaals in de clinch met zijn collega's.
Vosters

Sam Vosters (vertolkt door Sven De Ridder)


Sam Vosters zetelt in het schepencollege voor CD&V. Hij probeert voortdurend de kerk in het midden te houden.


Vic

Vic Willems (vertolkt door Peter Van den Begin)


Vic Willems is de gemeentesecretaris van Ranzegem. Hij leidt een ietwat teruggetrokken leven maar doet zijn werk met passie.
Gilles Van Goethem