Jonathan Legear verschijnt op 20 maart voor Tongerse politierechter

Print
Jonathan Legear verschijnt op 20 maart voor Tongerse politierechter

Jonathan Legear verschijnt op 20 maart voor Tongerse politierechter

Tongeren - Voetballer Jonathan Legaer moet zich op woensdag 20 maart verantwoorden voor de politierechtbank in Tongeren voor het binnenrijden van een tankstation in Tongeren.

Lees ook: Jonathan Legear rijdt in op tankstation (video)

Een dronken Legear knalde op zondagochtend 7 oktober met zijn Porsche de shop en eetbuffet van het tankstation binnen, waar klanten zaten te eten. Een 21-jarige Tongenaar, die net aan de kassa stond, raakte gewond.

Na de crash wandelde Legear weg. Hij zei dat hij de schade wel zou vergoeden. Het is niet de eerste keer dat een dronken Legaer in aanraking komt met de politie en het gerecht. Het overkwam hem ook al in 2009. In Tongeren was hij net op de terugweg van een uitstap in een dancing. De politie pakte hem op en liet hem in een politiecel zijn roes uitslapen. Het Tongerse parket trok indertijd zijn rijbewijs voor vijftien dagen in.

Eerder deze maand bezocht de 25-jarige Legaer al een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers in Namen. Het is afwachten of Legaer, momenteel actief bij het Russische Terek Grozny, in eigen persoon aanwezig zal zijn in de Tongerse politierechtbank, want vanaf 10 maart is de winterstop in de Russische competitie voorbij.

Belga
Foto TP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio