Verdachte van steekpartij vrij onder voorwaarden

Print
Verdachte van steekpartij vrij onder voorwaarden

Verdachte van steekpartij vrij onder voorwaarden

Genk - De Tongerse onderzoeksrechter heeft beslist om de 18-jarige Koerd uit Genk, die vorige maandag op de technische school Sint-Lodewijk in Genk twee Turkse jongeren met een mes verwondde, onder voorwaarden vrij te laten. Via handlichting door de onderzoeksrechter is hij maandag in vrijheid gesteld. Het Tongerse parket kan tegen zo'n beslissing niet in beroep gaan. Dat werd dinsdag bekendgemaakt

Lees ook: Koerd steekt twee Turkse jongeren neer aan school in Genk

Maandagmorgen 21 januari waren Turkse en Koerdische jongeren met elkaar slaags geraakt in de nasleep van de rumoerige optocht van de Genkse Koerdische vereniging van zaterdag 19 januari. Turkse jongeren hadden aan een bushalte en de fietsenstalling aan de school een Koerdische jongen van zestien aangepakt die bij de optocht was opgemerkt. De schooldirectie ging een afzonderlijk gesprek aan met de twee partijen. Die gesprekken waren positief verlopen, maar toen ze gelijktijdig hun lokaal verlieten, liep een Turkse jongen een bloedneus op door een vuistslag.

Terwijl de directeur met de twee Turkse jongeren over de speelplaats naar het EHBO-lokaal wandelde, dook de oudere broer van de zestienjarige Koerd op en hij verwondde met een mes de twee Turkse jongeren. Hun verwondingen bleken gelukkig niet zo ernstig.

De onderzoeksrechter hield de achttienjarige broer vorige dinsdag aan. Normaal gezien moest hij vrijdag voor de raadkamer verschijnen, maar er was uitstel naar dinsdag gevraagd. Nog voor zijn verschijning dinsdag voor de Tongerse raadkamer is de 18-jarige dus vrijgelaten.

Onruststoker

Ook de 20-jarige Beringenaar wiens aanhouding vrijdag door de Tongerse raadkamer bevestigd werd, is maandag onder voorwaarden in vrijheid gesteld door de onderzoeksrechter. De jongeman was op 21 januari met achttien andere jongeren uit Beringen en Houthalen-Helchteren in Genk opgepakt, omdat ze onrust wilden stoken.

Belga
Foto KH


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio