Vader van Sandy Hook-slachtoffer geeft emotionele speech (video)

Print
Op een rechtszitting in het Amerikaanse Hartford heeft de vader van een kindje dat werd gedood bij de schietpartij in de Sandy Hook-school een emotionele toespraak gehouden. Hij riep ook op tot een striktere toepassing van de wapenwet en strengere straffen voor moordenaars.

In Hartford zijn deze week debatten aan de gang over de verdeeldheid inzake het recht op wapenbezit en de veiligheid in Amerikaanse scholen. Neil Heslin verloor zijn zesjarig zoontje Jesse afgelopen maand bij de schietpartij in Newtown. "Jesse was een levensgenieter. Hij was mijn zoon, mijn maatje, mijn beste vriend."

Samen met andere ouders hoopt Heslin dat er toch iets goeds uit deze tragedie kan voortkomen. "Ik snap niet waarom iemand een aanvalswapen in huis zou willen hebben", vraagt de man zich af. "Er is geen reden om zulke zware wapens in onze maatschappij te hebben."

Op 14 december 2012 schoot Adam Lanza twintig kinderen en zes volwassenen dood en pleegde dan zelfmoord. Eerder op de dag had hij thuis zijn moeder al vermoord.

Bekijk hier de beelden: