Taxi's blokkeren tunnels in Brussel

De Brusselse tunnels Madou, Kunst-Wet en Troon in de richting van het Zuidstation zijn dinsdagmiddag geblokkeerd door de taxi's die er betogen. De voorzitters van de taxifederaties ATB en Taxi's United zijn momenteel in het kabinet van Brussels minister-president Charles Picqué aan het onderhandelen.

jatimmermans

"Het is niet de bedoeling om de Brusselse weggebruikers te hinderen tijdens de spits", zegt Michel Tomelakof van taxifederatie ATB, "maar als minister Grouwels straks nog altijd niet zegt wat we willen horen, zullen er problemen ontstaan in Brussel."

De voorzitters van taxifederaties ATB en Taxi's United zijn momenteel in het kabinet van Brussels minister-president Charles Picqué om er te onderhandelen met verschillende mobiliteitsschepenen en met Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V), die een gedragscode heeft goedgekeurd waar de taxichauffeurs het niet mee eens zijn.

Er staan in de buurt van het kabinet zo'n 300 taxi's die verschillende tunnels in Brussel blokkeren. Madou, Kunst-Wet en Troon richting Zuidstation zijn momenteel niet toegankelijk.

Belga

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer