Dopingdokter Fuentes: "Ik had niet alleen renners in mijn cliënteel"

Print
Dopingdokter Fuentes: "Ik had niet alleen renners in mijn cliënteel"

Dopingdokter Fuentes: Ik had niet alleen renners in mijn cliënteel

Eufemiano Fuentes heeft dinsdag op de tweede dag van het dopingproces in Madrid bevestigd dat hij niet alleen wielrenners heeft behandeld.

"Het ging om een hele waaier aan sporters. Maar in 2006 (op het moment van de ontmanteling van het netwerk) waren het vooral renners", getuigde hij dinsdag.

Fuentes bevestigt daarmee wat al langer officieus was geweten. Bij de huiszoekingen in 2006 werden honderden bloedzakken, transfusiemateriaal en verboden substanties aangetroffen. Onderzoek van de codes op de bloedzakken bracht tientallen renners in opspraak, bij wie toppers als Jan Ullrich, Ivan Basso, Alejandro Valverde en Tyler Hamilton.

Ook atleten uit andere sporten zouden betrokken partij zijn, maar hun identiteit is tot vandaag onbekend. In de wandelgangen werden onder meer spelers van de Spaanse topclubs Real Madrid en FC Barcelona aan de zaak gelinkt. Ook Spaanse tennissers zouden boter op het hoofd hebben.

De 57-jarige Fuentes is de eerste van de vijf beklaagden die voor de rechter verschijnt. De komende dagen en weken volgen ook zijn zus Yolanda en gewezen ploegleiders Manolo Saiz, Vicente Belda en José Ignacio Labarta.

Belga
Foto Reuters