Nys: "Ploegdokter bracht de redding voor mijn verkoudheid"

Print
Nys: "Ploegdokter bracht de redding voor mijn verkoudheid"

Nys: Ploegdokter bracht de redding voor mijn verkoudheid

Sven Nys is al twee dagen in de VS voor het WK veldrijden komende zondag. De renner was wat verkouden, maar voelt zich al beter.

"Ploegdokter Tom Teulingkx bracht de redding voor mijn verkoudheid", vertelt Nys in zijn column in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Ik kan weer beschikken over de spray om mijn neus vrij te maken. Ziek voelde ik mij op geen moment, maar verergeren mag dit kwaaltje ook niet."

"Niets dan lof overigens voor wat de bond hier neerzet. De beste verzorgers en mecaniciens die bij ons te vinden zijn, rennerskost zoals we die gewoon zijn, alles meer en beter dan de voorbije jaren. Applaus op alle banken."

Nys heeft ook al een beter beeld van het WK-parcours. "Ik weet nu al dat er een snelle cross op ons wacht. Hoeveel regen er ook nog uit de lucht valt, een moddercross wordt het nooit. Een vettig laagje, dat wel, maar net daaronder bevindt zich een harde ondergrond. Dit parcours valt qua moeilijkheid te vergelijken met Hamme-Zogge, Rome of Tabor. Nog het meest met Tabor. Weinig selectief dus, maar dat ontmoedigt mij niet."

Lees meer in uw krant.

Foto Belga