21 doden bij vliegtuigcrash in Kazachstan

Print

21 doden bij vliegtuigcrash in Kazachstan

Bij een vliegtuigcrash nabij de luchthaven van Almaty in Kazachstan zijn alle 21 inzittenden van het toestel, 5 bemannignsleden en 16 passagiers, omgekomen. De dichte mist in de streek lag aan de basis van het ongeval.

Het passagiersvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Scat, een CRJ 200 van het Canadese Bombardier, verdween om 08.15 uur Belgische tijd van de radar. Het stortte uiteindelijk neer op 5 kilometer van Almaty, de economische hoofdstad van de centraal-Aziatische republiek.

Volgens de luchtvaartmaatschappij raakte het toestel de grond toen het voor de tweede maal probeerde te landen in "moeilijke weersomstandigheden". Volgens getuigen vloog het toestel daarbij niet in brand.

De hulpdiensten richtten een veiligheidszone op. De zwarte dozen van het toestel zijn nog niet teruggevonden. Niet ver van de plaats van het ongeval lagen lichamen in de sneeuw. De landingsbaan werd niet afgesloten na het ongeval.

Enkele weken geleden stortte in Kazachstan een militair transportvliegtuig neer. Er kwamen 27 mensen om het leven, onder wie hoge officieren.

Foto's Reuters