Vantornout geen fan van WK op ander continent

Print
Vantornout geen fan van WK op ander continent

Vantornout geen fan van WK op ander continent

Het gaat steeds beter met Klaas Vantornout. Een massage van zijn linkerdij verdraagt hij nog altijd niet, maar fietsen kan hij na zijn zware val in de cross in Zonnebeke weer net als voordien. “Ik zal er zondag staan.”

De nationale kampioen voelt zich dan weer minder lekker in zijn vel om een andere reden. Hij is geen minnaar van het eerste WK op een ander continent. “Ik zie er tegenop sinds de dag van de bekendmaking. Om te beginnen heb je als renner niks aan zo’n reis. Wat zien we? Elkaar, ons hotel en de vervelende straten van een stad. Ik ben ook geen reiziger”, geeft de West-Vlaming mee. “Waar ik al helemaal een hekel aan heb, is de verstoring van mijn dagelijkse leventje. Ik ben nu eenmaal iemand die gesteld is op een vast stramien. Daar is mijn bioritme helemaal op afgesteld. De voorbije dagen sliep ik enorm slecht.”

Om de pil enigszins te vergulden, werd Vantornout door zijn ploeg tijdens de reis flink in de watten gelegd. “Voor mij en Kevin werd een vliegticket voor businessclass geboekt. Ik kon onderweg in een redelijk comfortabele toestand een beetje slapen.”

Rusten

De man in de driekleur weet wat hem te doen staat. “Zo snel mogelijk weer een normaal ritme oppikken, daar draait het nu om. Mijn kop staat sowieso al op het WK zelf afgestemd. Zonder enige moeite, want ik focus zoals altijd al een hele winter op mijn fiets. Heel extreem zelfs. Vraag maar aan mijn vriendin Annelies: zelfs voor boodschappen doen in de supermarkt pas ik. Zo moet het toch? Bij mij rendeert die houding. Hier is het voorlopig nog een beetje aftasten, maar na twee, drie dagen zal ik wel weer mezelf zijn.”

LLN

Foto: Belga