Pauwels krijgt Mercedes als hij WK wint

Print

Pauwels krijgt Mercedes als hij WK wint

Kevin Pauwels krijgt zondag op het WK in Louisville de kans om zijn seizoen op te krikken van goed naar uitstekend. De kopman van Sunweb - Napoleon Games, die bij de junioren en de beloften wereldtitels pakte, staat met stip genoteerd op de favorietenlijst. Pauwels haalt er de schouders bij op. “Als iedereen dat zegt, zal dat wel zo zijn.”

Jurgen Mettepenningen, de manager van zijn ploeg, zorgde alvast voor bijkomende motivatie door een kanjer van een wortel voor de neus van de Kalmthoutenaar te hangen. “Hij vroeg me een tijdje geleden welke auto ik graag zag. Toen ik antwoordde dat ik een Mercedes ML mooi vond, beloofde hij me die wagen als ik wereldkampioen zou worden. Een extra reden om hard te fietsen. Dat Rob Peeters een Ferrari krijgt van Hans van Kasteren als hij de regenboogtrui pakt? (Glimlacht) Die auto is tweedehands. En je krijgt geen fiets in de koffer.”

Verhoogd toiletbezoek

Het is Pauwels op het eerste zicht niet aan te zien, maar hij is wel degelijk gevoelig voor wedstrijdstress. “Uiterlijk is het me niet aan te zien, je kan het eigenlijk alleen maar merken aan de frequentie van mijn toiletbezoek. Die gaat met een ruk omhoog. Gelukkig verdwijnen de zenuwen als de wedstrijd van start gaat.”

Tour de France

Pauwels’ ploegleider Mario De Clercq gelooft alvast rotsvast in de kansen van zijn renner. De drievoudige ex-wereldkampioen veldrijden - destijds zelf een niet onverdienstelijk wegrenner - liet zelfs weten dat zijn poulain het potentieel heeft om zelfs hoge ogen te gooien in de Tour de France. “Als Kevin zich daar zou op toeleggen, heeft hij het potentieel om een overgangsetappe te winnen.”

Als 28-jarige wil Pauwels zich blijven toeleggen op de cross. Zelfs zijn bedrijvigheid als mountainbiker wordt teruggeschroefd. “De paar Wereldbekers die ik deed, kostten me een fractie aan frisheid deze winter”, meldt de ploeggenoot van de regerende Belgische kampioen. “Je zal me dus niet vaak meer aantreffen op een mountainbike." Geen Olympische Spelen in Rio dus, maar zijn Belgische titel wil Pauwels nog wel verdedigen.

Guy Vermeiren

Foto's: Belga en PN