Celebs

"Tom Lenaerts wou met me trouwen"

Print

Tom Lenaerts wou met me trouwen

Els Laenen heeft gisteren alle harten van tv-kijkers veroverd met haar rol in 'Met Man en Macht', de nieuwe reeks van Tom Van Dyck en Tom Lenaerts. Het is een van de eerste keren dat een vrouw met het syndroom van Down een belangrijke rol in een Vlaamse fictiereeks krijgt en ze speelt haar rol met glans.

"Eerst zijn Tom en Tom een namiddag bij ons op bezoek geweest. We hebben spelletjes gespeeld en stukjes toneel opgevoerd. Daarna zijn ze naar 'Geen wonder dat ik ween' komen kijken. Dat was een voorstelling over pesten en zo. Toen moeke en vake te horen kregen dat ik de rol in 'Met Man en Macht' te pakken had, waren ze nogal fier op mij", vertelt de vrouw tegen een krant van De Persgroep.

Al waren de opnamedagen vaak ook erg vermoeiend. "We moesten dikwijls om 6 uur 's morgens al vertrekken. En lang in de auto zitten. Ik oefende dan de liedjes die ik moest kennen. Eigenlijk als ik er zo over nadenk zou Lucas (Van den Eynde) mijn echte papa mogen zijn. Hij is zo lief. En Jan Decleir mag mijn vava worden, mijn eigen vava is deze zomer gestorven. Tom Lenaerts vroeg altijd of ik met hem wou trouwen als ik geen zin had om een scène te spelen. Daar moest ik van lachen en dan kreeg ik terug zin om te acteren. Maar de mooiste was toch Koen De Graeve. Hij moest mijn schouders masseren en daarom zijn zeker veel vrouwen jaloers op mij."

Beeld: Vier

Niet te missen