Waaghals doet aan tramsurfen (video)

Print
Een jongeman uit Deurne moet bij De Lijn en de politie op het matje komen omdat hij aan bumpersurfen deed in eht centrum van Antwerpen.

Op het filmpje, dat dateert van 13 oktober, is te zien hoe een jongeman in het premetrostation Meir achter op de bumper van een tram springt en blijft hangen tot aan premetrostation Groenplaats. Een anonieme bron meldde de feiten per mail aan de regionale zender ATV en aan De Lijn.

“We zijn meteen op zoek gegaan naar de dader", zegt woordvoerder Koen Peeters van De Lijn. "We vonden moeiteloos de naam van de dader en van zijn vrienden. We gaan met al die mensen contact opnemen.”

Klacht tegen betrokkenen

“En we dienen een klacht in tegen de betrokkenen om duidelijk te maken dat het hier om ernstige feiten gaat. De jongeman brengt niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook anderen. Het traject tussen Meir en Groenplaats duurt maar een minuut, maar daar kan de tram de maximumsnelheid bereiken. Het is ook een druk traject richting Linkeroever. Als het was misgelopen, kon ook een andere tram in de problemen zijn gekomen. Daarom zullen we streng optreden zodat iedereen beseft dat dit absoluut niet kan.”

“Het bumpersurfen is niet nieuw”, weet Koen Peeters. “Het is twee jaar geleden voor het eerst opgedoken in Gent en daarna waren er ook feiten in Deurne. Het blijft gelukkig een marginaal verschijnsel, al kunnen we uit de beelden wel vermoeden dat het niet de eerste keer was dat de jongeman het deed."

"We starten een onderzoek en er zal een procesverbaal worden opgemaakt", zegt Fons Bastiaensens van de Antwerpse politie. "Ik kan al wel meegeven dat dit zeer uitzonderlijk is, en ik hoop dat het zo blijft. Dit is levensgevaarlijk.”

Alex Kestens

Bekijk de reportage van ATV: