Bewoners en ex-bewoners Kolderbos organiseren reünie: “Eens Kolderbosiaan, altijd Kolderbosiaan”

Print
Bewoners en ex-bewoners Kolderbos organiseren reünie: “Eens Kolderbosiaan, altijd Kolderbosiaan”

Bewoners en ex-bewoners Kolderbos organiseren reünie: “Eens Kolderbosiaan, altijd Kolderbosiaan”

Genk -

Bewoners van Kolderbos hebben al sinds het bestaan van de wijk iets bijzonders. Al was het maar omdat die wijk net geen deel uit maakt van het centrum van Genk. En dat veroorzaakt een sterk wij-gevoel. Daarom organiseren onder het moto ‘Eens Kolderbosiaan, altijd Kolderbosiaan, enkele inwoners en voormalige inwoners een reünie voor diegenen die er gewoond hebben tussen 1974 en 1994.

Initiatiefnemer Patrick Vandewalle is er van overtuigd dat de verhalen van weleer, al dan niet wat opgeklopt, gretig tussen de pinten door voor behoorlijk wat animo en gezelligheid zorgen. Wij spraken met drie Kolderbosianen over hun doen en laten in de wijk.

Alain Henseler (42, foto) woonde in de Rooistraat: “In onze tijd waren er veel mooie meisjes”

“Ik was zes jaar toen ik met mijn ouders in Kolderbos kwam wonen” zegt Alain Henseler. “Pas toen ik 24 jaar was heb ik de wijk verlaten. Hetgeen mij het meest bijblijft is dat er veel mooie meisjes waren (grijnst). Wij waren nog fatsoenlijke hangjongeren (lacht). Wij hadden ons amusement in de wijk. Aan de Hondsbos en de Dreef kwamen we altijd samen. Daar was ook altijd wel wat te doen en hebben we heel wat gevoetbald. Ik was ouder dan vijftien jaar vooraleer ik mijn weg vond naar het centrum van Genk om daar naar de meisjes te gaan kijken. Je voelde goed dat ze ons wat laatdunkend bekeken. Wij waren immers ‘maar’ van de wijk. Maar we hebben er ons mannetje toch goed kunnen staan.”

Patrick Vandewalle (43) woonde in De Horst: “Goede mix van alle nationaliteiten”

Patrick Vandewalle woont al van zijn geboorte af in Kolderbos en verliet pas in 2000 de wijk. “In onze tijd had je een goede mix van allerlei nationaliteiten”, zegt Vandewalle. “Dat ging perfect samen. Je afkomst speelde geen enkele rol. Ik heb de indruk dat de wijk inmiddels fel veranderd is. Ze is vooral anoniemer geworden. Hetgeen mij vooral bijblijft is de kiezelgroeve. Daar konden wij gaan zwemmen. Het krioelde er van de salamanders en de kikkers. We hebben er een hele leuke tijd beleefd. Ook aan De Dreef en de Hondsbos, waar we elkaar altijd ontmoetten. Niets zo mooi om de verhalen die we er beleefden weer met elkaar te delen. Vandaar de opzet van een reünie voor bewoners uit de periode tussen 1974 en 1994.”

Johnny Hinoul (44) woonde in de Eekhoornstraat: “Wijk van bekende motorbende Tarantula’s”

Johnny Hinoul woonde in Kolderbos van zijn 2de levensjaar tot zijn 27ste. “Dat was in de Eekhoornstraat”, zegt Johnny. “Mijn ouders baatten destijds de krantenwinkel in de Keinkesstraat uit. Ik heb er een prachtige jeugd gehad. In die periode was het de wijk van de bekende motorbende Tarantula’s. Mijn vader voetbalde veel met die mannen. De krantenwinkel was een echte ontmoetingsplaats. Ik weet nog dat mensen er kwamen zitten op ons terrasje - we hadden er wat tafels en stoelen staan - om er te keuvelen en te zonnebaden. Aan de kiezelkuil aan de vrt-mast lag een grote berg speelzand met verschillende speeltuigen. Mensen kwamen er samen om te picknicken en wij speelden er oorlogje. Een heerlijke tijd.”

CN/Foto’s CN

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio