Gavazzi wint slotrit San Luis, Daniel Diaz is eindwinnaar

Print
Gavazzi wint slotrit San Luis, Daniel Diaz is eindwinnaar

Gavazzi wint slotrit San Luis, Daniel Diaz is eindwinnaar

Mattia Gavazzi (foto) heeft zondag in Argentinië de slotrit van de Ronde van San Luis (2.1) gewonnen. In een massasprint versloeg de 29-jarige Italiaan Peter Sagan en Francisco Ventoso. Jens Debusschere finishte als tiende. De eindzege van Daniel Diaz kwam niet meer in gevaar.

De plaatselijke favoriet, vorig jaar al tweede achter Levi Leipheimer, heeft in de eindstand 33 seconden voorsprong op Tejay Van Garderen. Jurgen Van den Broeck werd vijfde, net achter Alberto Contador, Bart De Clercq finishte als negende.

In de slotrit reden acht renners, met de voormalige leider Michal Kwiatkowski als bekendste, vrijwel meteen na de start weg uit het peloton. Op 25 kilometer van de finish werd de kopgroep weer gegrepen en hielden de ploegen van de sprinters alles onder controle.

In de sprint was echter geen spoor van Mark Cavendish en was het Gavazzi die de winst pakte. De Italiaan werd in 2010 na een tweede positieve test op cocaïne voor zes jaar geschorst, maar omdat hij goed meewerkte aan het onderzoek werd die straf later gereduceerd. Sinds 1 oktober 2012 had hij opnieuw startrecht. Hij kreeg een contract bij het team Androni Giocattoli.

Foto: PN