Messi treft alweer vier keer raak voor Barcelona

Print
Messi treft alweer vier keer raak voor Barcelona

Messi treft alweer vier keer raak voor Barcelona

Lionel Messi heeft zondag vier doelpunten gemaakt voor FC Barcelona in de competitiewedstrijd tegen Osasuna. Barça won in Camp Nou uiteindelijk met 5-1.

De spits van FC Barcelona, die eind december zijn krabbel zette onder een verbintenis tot 2018, opende in de elfde minuut de score. Hierdoor was de Argentijn meteen de eerste speler die in elf wedstrijden op rij in de Primera División wist te scoren. Op het halfuur maakte hij op strafschop de gelijkmaker van Osasuna ongedaan. Pedro dikte in de 40e minuut de score aan. In de 56e minuut was Messi's hattrick een feit, twee minuten later gevolgd door zijn vierde van de avond.

Ronaldo scoort drie keer

De winnaar van de Gouden Bal deed hiermee niet onder voor Cristiano Ronaldo, die eerder op de dag drie doelpunten maakte voor Real Madrid tegen Getafe (4-0). Messi voert de topschuttersstand van de Spaanse eerste klasse aan met 33 doelpunten, Ronaldo staat op de tweede plaats met 21 treffers.

In de Primera División staat Barcelona na 21 speeldagen op kop met 58 punten. Real Madrid is derde op 15 punten van Barça.

Foto: Reuters
Lionel Messi viert een van zijn goals met Carles Puyol