Zuid-Afrika en Kaapverdië naar kwartfinale Africa Cup

Print
Zuid-Afrika en Kaapverdië naar kwartfinale Africa Cup

Zuid-Afrika en Kaapverdië naar kwartfinale Africa Cup

Op de derde speeldag in groep A van de Africa Cup heeft gastland Zuid-Afrika zondag in Durban 2-2 gelijkgespeeld tegen Marokko. In dezelfde groep won Kaapverdië in Port Elizabeth met 2-1 van Angola. Zuid-Afrika en Kaapverdië stoten door naar de kwartfinales.

Zuid-Afrika kwam al na tien minuten op achterstand na een treffer van El Adoua. Pas halverwege de tweede helft kon Mahlangu gelijkmaken. In de 82e minuut leek Hafidi Marokko naar de kwartfinales te schieten, maar Sangweni bracht Zuid-Afrika vijf minuten voor affluiten langszij. Bij Zuid-Afrika speelde Racing Genk-verdediger Ngcongca Anele de volledige wedstrijd.

Kaapverdië stunt

In de andere groepswedstrijd zorgde Kaapverdië bij zijn eerste deelname aan de Africa Cup in extremis voor een stunt. Tot tien minuten voor het einde stond Angola 0-1 voor, na een owngoal van Nando in de 33e minuut. Fernando Varela maakte daarop de gelijkmaker en in blessuretijd bezorgde Héldon de Kaapverdiërs een zekere kwalificatie.

Zaterdag bemachtigde Ivoorkust in groep D als eerste land een ticket voor de kwartfinales, na een 3-0 zege tegen Tunesië.

Uitslagen van zondag:

Zuid-Afrika - Marokko 2-2
Kaapverdië - Angola 2-1

Eindstand:

  1. Zuid-Afrika 5
  2. Kaapverdië 5
  3. Marokko 3
  4. Angola 1

Foto: AFP
Kaapverdië viert de onverhoopte kwalificatie